Statistikk og odds på Norsk fotball

Statistikk og odds på Norsk fotball.

Når det kommer til odds på Norsk fotball er det selvsagt kunnskap om lagene som er det avgjørende for hva man spiller på. Men statistikk er også en faktor som man bør ta hensyn til for om man vil bli en god spiller og skal tjene penger på odds og på Norsk fotball.

Statistikk Norsk Eliteserie 2017, 2018 og 2019

Vi har sett litt på statistikk på Eliteserien for sesongene 2017, 2018 og 2019. Der har det vært spilt 240 kamper i hver sesong og scoret 684 mål i snitt. Skal man spille odds på Norsk fotball på grunnlag av denne statistikken så er det lurt å lete etter avvik i forhold til odds.

Om du ser på statistikken, så ser du at det mest “vanlige” sluttresultatet i disse 3 sesongene har vært 1-1. Det skjer faktisk så ofte som i nesten 15 av 100 kamper. Det betyr nødvendigvis ikke at du kan spille på 1 – 1 som resultat for å tjene penger over tid. Det hadde i så fall forutsatt at du fikk over 6,67 i odds på dette resultatet på hver eneste kamp i løpet av sesongen.

Mål Statistikk odds på Norsk fotball.

Kamper med 3 eller flere mål gir fin odds på Norsk fotball 

Det som kan være verdt å merke seg er at det i snitt er scoret nesten 3 mål i hver kamp. Det er ganske høyt, til sammenligning ligger Engelsk premier League på 2,7 – 2,8. Om du sammen med din kunnskap om lagene og ved bruk av denne statistikken. Da kan du kanskje i løpet av sesongen finne noen gode over under spill på antall mål. 

Spill på booking eller kort på oddsen i Norsk fotball

Skal man spille på oddsen og sette penger på gule eller røde kort så bør man se litt på statistikken. Det deles ut i snitt 675 gule kort som gir ca. 2,81 i hver kamp. Når vi kommer til røde kort er det “kun” 21 totalt, som gir et snitt på kun 0,87 røde kort. Det blir da 8,75  % sjanse for rødt kort i en tilfeldig kamp, og bør da ha odds på over 11,50 for å gi verdi. 

Odds gule og røde kort Norsk Fotball

Men også her handler det om kunnskap om lag og ikke minst dommere. Noen dommere er mer aktive med kortbruken en andre. Om du vet på forhånd at en spiller er litt mer aggressiv enn andre. Om i tillegg dommeren som skal dømme kampen er litt mer aktiv i bruken av kort, så kan du finne gode odds på kortspill i Norsk fotball. 

Straffespark bommer på 1 av 4. 

Å spille odds på Norsk fotball og straffespark er også mulig. Om du leser statistikken så ser du at det deles ut omtrent straffespark i 1 av 4 kamper ( 0,23 straffespark pr kamp) 

Statistikk straffespark Tippeligaen

Det er mulig å spille på mange varianter innen dette på odds i Norsk fotball. Skal du spille på om det blir straffespark, så bør du i klartekst har minst 4 i odds for å tjene penger på dette. Men også her må du ta høyde for hvilke lag som møtes. Ofte er det kamper med intens atmosfære, både på banen og på tribunen. Da kan det fort bli hett og mye kjemping foran mål som kan føre til straffer. 

Vinne penger? Da handler det om kunnskap, statistikk på odds og norsk fotball

Skal du vinne penger på oddens må du studere alt du kommer over av informasjon. Det også viktig å sjekke oddsen, spiller du der du får høyest odds? 

Nye regler er også viktig. Det så vi ganske tydelig når videodømming (VAR)  ble innført. Det førte til både flere avgjørelser som ble endret. Ikke at det nødvendigvis ble flere mål, gule og røde kort eller straffespark. Men det ble vanskeligere for spillerne å skjule sleipe triks for å hindre forseelser og vice versa.

For å tjene penger på odds må man ha flaks. 

Ja, flaks er fortsatt en faktor for å vinne på oddsen på Norsk fotball. Du kan ofte spille på det beste laget. De kan overkjøre motstander og stå med 70-80% ballkontroll og ha 10-15 store målsjanser. Men om motstanderlaget har flaks og slipper unna med stolpetreff og tabber så vil du ryke på ditt oddsspill på Norsk fotball.
Statistikk kan også hjelpe det å analysere kamper, men statistikk er kun historie og sier forholdsvis lite om hvordan virkeligheten vil se ut. Du må bare bruke statistikk som en veiledning og hva som kan kan forventes over en lang periode. 

Om for eksempel 2 lag har spilt 1 – 1 de siste 5 sesongene, så betyr ikke det at neste kamp også vil ende med det samme resultatet. Forutsetningen kan ha endret seg og da blir det fort helt andre utfall.

Vi gleder og til å kunne bruke statistikk og spille odds på Norsk fotball! 

Nå er endelig sesongen i gang igjen. Vi i nettspillguiden gleder oss til å følge Norsk fotball i tiden fremover og håper vi kan få noen gode vinnerhistorier. Skulle du ha nytte av denne artikkelen så håper vi du deler den med venner og kjente.

Kanskje denne artikkelen er nøkkelen til at akkurat DU skal vinne ekstra mye denne sesongen på odds på Norsk fotball. Vil du søke opp mer informasjon om dette, så kan du finne det på NTB og linken NIFS


Vi tar forbehold om feil og oppfordrer alle til å spille med fornuft. Spill er underholdning skal og ikke ødlegge for deg eller dine nærmeste. Har du problemer med spillavhengighet så må du oppsøke hjelp.