Oddsspill mer enn bare gambling

Oddsspill mer enn bare gambling

Oddsspill, betting, eller sportsspill, er en aktivitet der man forutser sportsresultater og plasserer en innsats på utfallet. Frekvensen av oddsspill varierer fra land til land, og fra kultur til kultur. Men det store flertallet av spill blir plassert på fotball, amerikansk fotball, basketball, baseball, hockey, motorsport og kampsport. Oddsspill er mye mer, siden man også kan strekke seg til ikke-idrettslige hendelser, som for eksempel realityserier, show, politikk, hesteveddeløp, greyhound racing osv. Dermed kan man si at oddsspill på en måte er en duell mellom bookmakerne og oss som spiller. 

Hva er odds når man tenker oddsspill? oddsspill

Odds er en viktig faktor i ethvert veddemål. Den forteller deg hvor mye du vil vinne i forhold til innsatsen din, og det gir også en viss indikasjon på hvor sannsynlig et bestemt utfall vil kunne skje. De fleste forstår at høye odds betyr at noe usannsynlig vil skje, og at lave odds betyr at noe mest sannsynlig kommer til å skje. 

En odds kan fortelle oss mye mer enn det. 

For eksempel kan odds uttrykkes i flere forskjellige formater. De hjelper oss med å avgjøre om en innsats tilbyr god verdi eller ikke. En grundig forståelse av odds er ganske viktig når du satser på sport og andre veddemål, og det bidrar til en evne for å beregne potensielle utbetalinger. Vil du prøve å spille på odds uten å bruke egne penger? Lag en konto hos LeoVegas, da kan du spille gratis på LiveOddsen hver uke for 50 kr

Sannsynlighetsberegning og oddsspill henger sammen

Å være gode i sannsynlighetsberegning kan være en fordel når man starter med spill. Et av hovedmålene innen pengespill er å gjøre nøyaktige spådommer. Hvis noen var i stand til å forutsi utfallet av alle resultater uten feilmargin, ville de kunne tjene gode penger. Det er ganske enkelt ikke mulig. Selv med en enorm kunnskap om sport, er idrett alt for uforutsigbar. Gode spillere er ikke bare i stand til å komme med nøyaktige spådommer, men de kan også identifisere når oddsen er på et gunstig nivå å spille på. 

I tillegg til dette, vet disse gode spillerne hvordan de skal administrere bankrollene sin. De utfører all nødvendig for-undersøkelser og analyser spillene effektivt.

Kort sagt, kravene til vellykket oddsspill går langt utover en omfattende kunnskap. Om du vil prøve å teste dine kunnskaper om oddsspill kan du delta i Coolbet sitt NM i odds senere i år.

Les mer

 

Gjesteartikkel av Even R. Karpuz – oddsspill – 18.mai 2020