Coolbet Open – må avlyses?

Coronavirus kan stoppe Coolbet Open i 2020Coolbet Open må avlyses?

Det spøker for den 5. utgaven av Coolbet Open og kan bli avlyst. Frykten for Coronavirus smitte er økende. Styreformann og tidligere CEO i Coolbet Jan Svendsen, har delt sine tanker om dette viruset, og skriver på sin egen Facebook profil om blant annet NM i Poker som skal spilles i Dublin om noen få dager. Han er ganske klar på at han personlig ikke ville latt dette blitt gjennomført:

 

Sitat:

«Poker NM i Dublin går også av stabelen som planlagt. Det hadde nok ikke vært min beslutning om jeg hadde hatt noe med det å gjøre. Et par tusen mennesker samlet veldig tett på et konferansehotell i en uke. Mest Nordmenn, men også mange fra forskjellig land, både spillere og dealere. Mye alkohol i spill og med potensielle smittebærere som sjetonger og spillekort. Det vil jo gjerne gå bra, men minner om en kraftig undervurdering av Corona viruset.«

Coolbet Open avlyses?

På direkte spørsmål om dette kan gå utover Coolbet Open i Mai og om dette kan bli avlyst så svarer Svendsen slik:

«Det tror jeg definitivt, og slik jeg ser det nå er det liten sjanse for at Coolbet Open blir noe av i mai. Men mye kan jo hende på to måneder..«

Om Coolbet Open blir avlyst kan det samtidig skape problemer for gjennomføring av finalen i Kommunepoker og NM i flaks. Begge disse arrangementene blir holdt samtidig i det samme tidspunktet.

Konsekvenser for mange bransjer

Han nevner også at det er flere bransjer som blir sterkt berørt, og at det vil bare blir verre om dette viruset fortsetter å spre seg. Alle bransjer innen reiseliv, kultur og sport vil kjenne på konsekvensene i flere måneder fremover. Avslutningsvis skriver han noen kloke ord:

«Bedre å svelge noen kameler nå enn å måtte se dette vokse til noe stort og stygt

 


Vi må alle bidra for å hindre spredning.

Alle forventer at dette virusangrepet vil gå over og at livet vil bli som normalt igjen. Viruset vil bli bekjempet og det vil komme vaksine som hindrer videre spredning. Men i mellomtiden må ta litt hensyn til hverandre og ikke utsette oss for unødvendig risiko. De fleste friske mennesker tåler en runde med denne sykdommen, men det finnes også andre i vår omgangskrets som kanskje ikke tåler det like bra.

Vi hos nettspillguiden.com synes det er flott at Coolbet tar sitt ansvar, også når det kommer til slike avgjørelser. Fra før er de blant de beste på ansvarlig spill på nett. Om Coolbet Open avlyses, så er det garantert en gjennomtenkt avgjørelse som vil bli respektert av de aller fleste. Om så skulle skje så vil det fortsatt være mulig å arrangere selve turneringen på Coolbet sin pokerklient.

Hva er Cornonavirus?

Cornonavirus

Hentet fra fhi.no

Coronavirus smitter gjennom det som kalles dråpesmitte. Coronavirus finnes i små dråper som kommer ut gjennom munnen og nesen når en person som er smittet hoster eller nyser. Den vanligste smittemåten er at du puster inn dråper med smitte som svever i lufta eller at du får virus på hendene og får det i deg hvis du tar deg i ansiktet.

Dette kan du gjøre for å forebygge smitte:

• Unngå å hoste eller nyse direkte på andre.
• Hold minst én meters avstand til personer som hoster.
• Hoste inn i et papirlommetørkle som du kaster. Deretter må du vaske deg på hendene.
• Hvis du ikke har et papirlommetørkle, bør du hoste i albukroken slik at du ikke sprer dråper ut i lufta.
• Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk.
• Du kan også bruke et desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol, hvis du ikke har såpe og vann tilgjengelig.
• Finn alternativer til håndhilsing og klemming.

Symptomene ligner de man ser ved forkjølelse og influensa.

  • Feber, sår hals og hoste.
  • Noen utvikler lungebetennelse med pustevansker